Антропологи назвали причину, через яку вимерли стародавні люди

Як з'ясувалося, колись існувало не менше 6 видів стародавніх людей роду Homo

Нам добре відомо, що з усіх видів стародавньої людини, вижити вдалося лише Homo sapiens або "Людині розумній". Експерти з Італії детально вивчили цю тему, опублікувавши результати своєї роботи у виданні One Earth, передає видання lenta.

Так, вчені заявили про те, що на світі існувало як мінімум 6 видів стародавніх людей роду Homo. Але вижити вдалося лише одному з них. Антропологи придумали комплексну модель, яка об'єднала в собі відомі кліматичні дані з археологічними відкриттями.

Після того, як вони детально вивчили це питання, фахівці прийшли до висновку, що древнім видам людей довелося загинути через динамічні зміни в кліматі. Вони припускають, що стародавні люди весь час кочували з місця на місце, щоб відшукати найтепліше місце. Однак клімат постійно змінювався, і їм не вдалося уникнути холоду.

У своєму експерименті антропологи використовували емуляцію клімату тієї епохи у високій роздільній здатності за період в 5 мільйонів років. Вони з'єднали її з великою базою даних, яка включає скам'янілості, які були знайдені на території більш 2,7 тисячі археологічних пам'яток.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що відбувається з людським мозком після смерті. Вченим довелося спровокувати зупинку серця у гризунів, щоб відстежити активність мозку. Як виявилося, останні 30 секунд життя мозок працює активніше, ніж будь-коли. Також експерти впевнені в тому, що подібна закономірність відбувається і з людським мозком.