Затримали депутата від "Європейської солідарності": у чому його звинувачують

Українського депутата звинувачують у незаконному переправленні людей через кордон

Віктор Саєнков , депутат від партії "Європейська солідарність", опинився у центрі кримінального скандалу. За інформацією, опублікованою журналістом Віталієм Глаголи, Саєнкова було затримано за звинуваченням в організації незаконного переправлення людей через державний кордон України.

"Депутата Берегівської міської ради від "ЄС" затримали за переправку "уклоністів" до ЄС. Йдеться про Віктора Саєнкова. Його затримали за допомогу в організації злочину за статтею 332 УКУ "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України", — йдеться в повідомленні.

За попередньою інформацією, під час обшуку правоохоронці виявили велику суму грошей, нібито отриману депутатом як оплату за свої послуги. За неофіційною інформацією, йдеться про суму у розмірі $14,000.

Крім того, під час обшуків у депутата будинку знайшли ще гранату та рушницю.

Слідство у цій справі триває, і найближчим часом очікуються нові подробиці, які можуть кинути світло на можливі схеми та зв'язки всередині політичних кіл.

Читайте також на порталі “Коментарі - В Україні значно збільшилася кількість спроб нелегально перетнути кордон . Чоловіки, які хочуть уникнути мобілізації, готові платити від $3,000 до $20,000, щоб залишити країну через посередників.

"Коментарі" також писали, що на початку червня міністр юстиції Денис Малюська заявив, що ухилісти стикатимуться з обмеженнями у наданні адміністративних послуг. За його словами, під обмеження можуть потрапити сотні, якщо не тисячі послуг.