У Росії заборонили ЛГБТ

Рішення адресоване "руху ЛГБТ", якого не існує

Верховний суд Росії визнав "рух ЛГБТ" екстремістською організацією, передає "Медіазона". Про це повідомляють "Коментарі".

17 листопада Мін'юст направив до Верховного суду позов про визнання неіснуючої організації ЛГБТ – екстремістської.

"У діяльності ЛГБТ-руху, що функціонує на території Російської Федерації виявлено різні ознаки та прояви екстремістської спрямованості, у тому числі порушення соціальної та релігійної ворожнечі", - заявили там.

Перед цим суди в Росії вже забороняли субкультури та рухи, що не мають єдиного об'єднання та структури. Екстремістською організацією було визнано підліткову субкультуру АУЕ (Арештантський уклад єдиний), а "Колумбайни", шутинги в школах, офіційно стали терористичним рухом.

ЛГБТ (англ. LGBT) - абревіатура для позначення лесбіянок, геїв, бісексуалів та трансгендерних людей. З'явилася в англійській мові в 1990-х роках і є адаптацією абревіатури "ЛГБ", яка в період середини-кінця 1980-х років почала в ній замінювати термін "гей-спільнота", щодо якого існувала думка, що він не презентує всіх, хто належить до сексуальних меншин. Наразі також використовується скорочення ЛГБТК+, де останні знаки означають "квір плюс".

Раніше Путін на міжнародному культурному форумі в Санкт-Петербурзі заявив, що представники ЛГБТ "також частина суспільства".

В Угорщині зробили нову заяву про виділення допомоги та вступ України до ЄС. Представник Орбана пояснив позицію Угорщини щодо допомоги Україні та її вступу до ЄС.

А у Зеленського розповіли про стратегію проти Росії. Михайло Подоляк відреагував на слова Лаврова на саміті ОБСЄ, де російський дипломат виправдовував російську агресію проти України.