Головна Новини Суспільство Скандали У Німеччині звільнили редактора, яка "розговорила" Шумахера за допомогою штучного інтелекту
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині звільнили редактора, яка "розговорила" Шумахера за допомогою штучного інтелекту

Інтерв'ю з відомим гонщиком було згенеровано за допомогою штучного інтелекту

24 квітня 2023, 12:01
Поділіться публікацією:

Видавці звільнили головного редактора німецького журналу Die Aktuelle, у якому вийшло "інтерв'ю" Міхаеля Шумахера. Близько 10 років тому автогонщик отримав серйозні травми голови, якийсь час провів у комі і з того часу продовжує лікування. "Інтерв'ю", яке спортсмен нібито дав журналу, було згенеровано за допомогою штучного інтелекту. Катаючись на лижах у грудні 2013 року, семиразовий чемпіон світу отримав тяжкі травми голови. Номер Die Aktuelle" від 15 квітня вийшов з портретом гонщика та заголовком "Михаель Шумахер, перше інтерв'ю". Фотографія усміхненого Шумахера супроводжувалася слоганом: "Це звучить по-справжньому", а в самій статті говорилося, що "відповіді" були створені за допомогою штучного інтелекту. Стаття була підготовлена за допомогою програми Сharatcter.ai, яка згенерувала "відповіді" Шумахера про його здоров'я та сім'ю, повідомляють "Коментарі" з посиланням на Російську службу Бі-бі-сі.

У Німеччині звільнили редактора, яка "розговорила" Шумахера за допомогою штучного інтелекту

Перша сторінка з "інтерв'ю" Шумахера

"За допомогою моєї команди я можу стояти самостійно і навіть повільно пройти кілька кроків, — нібито сказав гонщик. — Моя дружина та діти були для мене благословенням, і без них я б не впорався. Звичайно, вони теж дуже засмучені тим, що сталося. Вони підтримують мене у всьому".

У п'ятницю родина Шумахера заявила, що планує подати судовий позов проти журналу, а у вихідні його видавець вибачився.

"Ця стаття — несмак, що вводить в оману, не повинна була з'явитися. Вона аж ніяк не відповідає стандартам журналістики, яких ми — і наші читачі — очікуємо", — сказала Б'янка Польманн, керуючий директор медіагрупи Funke, якій належить Die Aktuelle.

"Після публікації цієї статті буде вжито негайних кадрових заходів, — додала вона. — Головний редактор Die Aktuelle Ганна Хоффманн, яка несе журналістську відповідальність за видання з 2009 року, буде звільнена від своїх обов'язків з сьогоднішнього дня".

Після нещасного випадку Шумахера ввели у стан штучної коми. У вересні 2014 року його перевезли додому, і з того часу родина гонщика не розголошує відомостей про стан здоров'я.

Тим часом, Китай відреагував на скандальну заяву свого посла у Франції.

Росія готується до нового штурму.

Буданов заінтригував заявою про наближення знакової битви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини