Ватикан ввів санкції проти свого єпископа та нобелівського лауреата за сексуальні злочини

Новий скандал у католицькій церкві.

Нідерландський журнал De Groene Amsterdammer опублікував матеріал про двох чоловіків, які зізнаються, що в дитинстві з ними мав сексуальні стосунки єпископ Карлуш Хіменес Белу. На такі заяви відреагував Ватикан, який повідомив, що ще в 2019 було введено дисциплінарні обмеження проти релігійного діяча. Про це повідомляє агенство Reuters.

74 річний Карлуш Хіменес Белу лауреат Нобелівської премії миру, яку отримав в 1996 році за свою діяльність у Східному Тиморі, де підтримував незалежність країни від Індонезії. Белу є національним героєм Східного Тимору, адже він пролив світло на різанину, яку вчинили індонезійці, тому такі новини про єпископа сколихнули країну.

За свідченнями Пауло, одного з постраждалих чоловіків, єпископ після богослужінь запросив його у свою резиденцію, де мав сексуальні стосунки з ним, а після дав хлопцю гроші. Це відбувалось у 1990-х роках, коли Пауло був неповнолітнім хлопцем.

Інший постраждалий, Роберто говорить, що бачив багато сиріт, які жили на фермі, і яких часто привозила машина до єпископа.

Сам єпископ Карлуш Белу вийшов на пенсію у 54 роки, що на 21 рік раніше, ніж це роблять звичайні єпископи. Після цього Белу працював у Мозамбіку, а потім переїхав до Португалії де мешкає і досі.

На запит журналу De Groene Amsterdammer прес-секретар Ватикану відповів, що в 2019 році було винесено покарання Белу, його обмежили в богослужіннях та заборонили контактувати з неповнолітніми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про росіянина, який вбив молотком батьків у готелі в Туреччині.

Також "Коментарі" писали про тренера з Франції, який мав сексуальні стосунки з неповнолітньою тенісисткою.