СБУ взялася за перевірку храмів УПЦ МП на Хмельниччині

Співробітники Служби безпеки України проводять контррозвідувальні (безпекові) заходи на семи об’єктах УПЦ МП у Хмельницькій області

Правоохоронці проводять безпекові заходи на об’єктах УПЦ МП у Хмельницькій області. Як запевняють в СБУ, діють виключно в межах Конституції України та чинного законодавства, а також з повагою ставиться до прав кожного громадянина на свободу вибору віросповідання і світогляду, пишуть "Коментарі".

Зокрема йдеться про такі храми:

- Єпархіальне управління Шепетівської єпархії УПЦ та Свято-Михайлівський кафедральний собор (м. Шепетівка);

- Різдво-Богородичний чоловічий монастир (с.Городище Шепетівського р-ну);

- Жіночий монастир святої праведної Анни (м. Славута);

- Храм Свято-Різдво-Богородичної парафії (м. Славута);

- Храм Святих мученець Віри, Надії, Любові і Софії (м.Шепетівка);

- Собор ікони Божої Матері "Неопалима Купина" (м.Нетішин);

- Свято-Воскресенський храм (смт Віньківці).

До перевірок долучені фахівці Національної поліції у межах системної роботи Служби безпеки України з протидії підривній діяльності російських спецслужб у нашій державі.

Зважаючи на збройну агресію Російської Федерації, одне із завдань цих безпекових дій – унеможливлення використання релігійних громад як осередку "русского мира" та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів. За участі самих представників церкви правоохоронці: оглядають території культових споруд та приміщення з метою виявлення заборонених до обігу предметів; перевіряють і осіб, які можливо причетні до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України. Як наголошують силовики, всі дії відбуваються в межах чинного законодавства.

Як писали "Коментарі", у результаті перевірок на території Пустинно-Миколаївського скита, який перебуває у "забороненій" Чорнобильській зоні, виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них — чоловіки спортивної статури.