Незважаючи на заборони, паломники-хасиди збираються відвідати Умань

Президент Фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен-Нун не допускає думки, що Зеленський заборонить хасидам в'їзд до Умані

Хасиди-паломники мають намір приїхати у вересні до Умані на святкування Рош ха-Шана, якщо не буде прямої заборони української влади. Про це повідомляє "Страна.ua "з посиланням на юриста фонду імені Рабі Нахмана Ірину Рибницький.

"Влада закликала хасидів утриматися від паломництва до Умані. Нічиї права ніхто не обмежує. Всі паломники дотримуються законів України, включаючи ті, які пов'язані з коронавірусом. Та й святкування Рош ха-Шана масовим заходом як таким не є - це просто прийом гостей", - заявила Ірина Рибницький під час сьогоднішньої прес-конференції.

Крім сказаного, в єврейському співтоваристві додали, що "в Україні все, що не заборонено - дозволено", а офіційна позиція Кабміну у відношенні приїзду хасидів носить рекомендаційний характер.

Президент Фонду імені Рабі Нахмана Натан Бен-Нун на прес конференції в Умані заявив, що "якщо місто закриють, для хасидів це буде традегія".

"Деякі весь рік збирають гроші, щоб приїхати в Умань на Рош ха-Шана. Приділяють для цього величезні зусилля. З боку уряду ми бачимо розуміння нашого бажання бути тут на Рош ха-Шана. Я не допускаю думку, що уряд або президент України заборонить нам в'їзд до Умані. Зі свого боку ми гарантуємо, що всі заходи з протидії коронавірусу будемо виконувати. Ми пам'ятаємо, що ми тут - гості. І хочемо бути бажаним гостями ", - сказав він.

Нагадаємо, що щороку близько 50 тисяч хасидів з усього світу приїжджають в Україну відзначати єврейський Новий рік, але в цьому році через пандемію їх очікують не більше 10 тисяч чоловік.

Раніше "Коментарі" назвали 10 областей, які не готові до ослаблення каратину.