Хресний хід у річницю Хрещення Русі цього літа не відбудеться

Священики УПЦ і ПЦУ закликали парафіян дотримуватися карантину, незважаючи на тисячолітні традиції

В цьому році прихожани православних церков України не будуть проводити хресний хід, присвячений 1032-ї річниці Хрещення Київської Русі князем Володимиром. Про це повідомив глава Міністерства культури Олександр Ткаченко на своїй сторінці в Facebook.

Так, за словами міністра, причиною порушення багатовікової традиції стала небезпека поширення коронавірусу COVID-19.

"В кінці липня ми відзначимо 1032-ту річницю Хрещення Київської Русі. Це важлива історична подія для віруючих, тому кожен рік в цей день проходить хресний хід. І в цьому році вніс свої корективи. ПЦУ і УПЦ прийняли рішення не проводити хресний хід. В обох церквах святкування пройдуть з дотриманням вимог карантину. Таке повідомлення вони опублікували на своїх офіційних ресурсах", - зазначив політик.

Також Ткаченко висловив свою вдячність священнослужителям, які мудро і з послухом відносяться до приписам Моз і не піддають сотні людей небезпечного захворювання.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про останніх даних Моз за кількістю заражених в Україні коронавірусом. Відомо, що на 12 липня найбільше нових випадків зараження зафіксовано у Львівській області (7003), а також у Києві (6182 випадку) і Чернівецької області (5140 випадків). Всього в Україні зареєстровано 53 521 випадок. Від наслідків захворювання померло 1368 осіб, з них 11 за минулу добу. Перемогти коронавирусную інфекцію вдалося 26 118 українцям, з них 475 людям за добу.