День святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії: традиції і значення цього свята

День святих мучениць Віри, Надії, Любові - це гарне свято з сумною історією

30 вересня кожного року відзначається день пам'яті святих Віри, Надії, Любові та Софії. Про історію цього свята, його значення пише видання segodnya.

Відомо, що на початку ІІ століття в Римі жила праведна християнка, яку звали Софія. У неї було три дочки - Пістіс, Елпіс і Агапе, а в перекладі з грецької мови це означає Віра, надія і Любов.

Софія виховувала своїх доньок згідно із законами християнства, незважаючи на гоніння християн. Чутки про праведну матір дійшли до римського імператора Адріана, який після цього вирішив особисто познайомитися з Софією і її дочками. Він наказав їм відмовитися від християнства, але вони не захотіли цього робити. Тоді ж він пообіцяв дівчаткам подарунки, але коли зрозумів, що це не працює, то почав їм погрожувати. А закінчилася ця історія трагічно: імператор стратив дочок Софії прямо на очах у матері. Вірі на той момент було 12 років, Надії - 10, а Любові - всього 9. Мати не витримала величезної втрати, і через три дні померла на могилах своїх дочок.

У це свято прийнято ходити до церкви і молитися великомучениці Вірі, Надії, Любові та матері їх Софії.

У святих в молитві просять благополуччя, міцного здоров'я, позбавлення від жіночих хвороб.

Є в цей день ще одна традиція: якщо жінка щиро поплаче вранці в це свято, то це вбереже її та близьких від бід і хвороб.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Папа Римський назвав секс і їжу божественним задоволенням.