Церковне свято 28 липня: що можна і не можна робити

Що можна робити 28 липня, а від яких дій краще утриматися – дізнайтесь у матеріалі

Як передає портал "Коментарі", 28 липня відзначається день Володимира та День хрещення Київської Русі. Князь Володимир Великий був онуком святої рівноапостольної Ольги. 988 року Володимир, який був язичником, прийняв християнство і повернувся до Києва, щоб охрестити народ. Подейкують, що сам він був дуже хворий, але після обряду хрещення отримав зцілення, а тому повірив у Силу Господа. Завдяки тому, що саме сьогодні князь змінив віру та став християнином, день Володимира відзначається 28 липня. Цього дня також відзначається православне свято – день пам'яті мучеників Кирика та Іулітти.

Наші пращури помітили, якщо у цей день голосно стрекочуть коники - до посухи; щільний туман - до похолодання і дощів; грім 28 липня - до злив. Сон, який наснився 28 липня, допомагає подолати труднощі. Постарайтеся запам'ятати його або записати, щоб потім вірно розтлумачити.

Що можна робити 28 липня

Наші предки в цей день намагалися якомога менше виходити з дому. Присвячували день сім'ї, молилися за здоров'я і благополуччя. Також просили святих Іулітту і Кирика про зцілення недуг.

Що сьогодні не можна робити

Згідно з повір'ями, сьогодні не потрібно скаржитися, сваритися, з'ясовувати стосунки, бути незадоволеними життям, інакше отримаєте купу проблем. Православна церква забороняє 28 липня виконувати тяжку фізичну роботу. Починати великі зміни не слід - перше враження буде оманливим. Утримайтеся від того, щоб брехати та відмовляти у допомозі.

Читайте також на порталі "Коментарі" – яке церковне свято було 27 липня: що можна і не можна робити.

Також видання "Коментарі" повідомляло – експерт розповів, як на Банковій вирішили прив'язати до Зеленського образ Володимира Великого.