Головна Новини Суспільство Домашні улюбленці Топ продуктів, які можуть бути смертельно небезпечними для собак
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ продуктів, які можуть бути смертельно небезпечними для собак

Які продукти смертельно небезпечні для собак

сьогодні, 01:35
Поділіться публікацією:

Собаки – це не тільки наші вірні друзі, але й фактично члени родини, про яких ми повинні дбати. Однак, не всі продукти, які ми вживаємо, безпечні для наших чотирилапих друзів. Деякі з них можуть бути смертельно небезпечними, повідомляє портал “Коментарі”. 

Топ продуктів, які можуть бути смертельно небезпечними для собак

Ілюстративне фото

Шоколад містить теобромін, який є токсичним для собак. Навіть невелика кількість шоколаду може викликати у собаки блювоту, діарею, прискорене серцебиття та судоми. Темний шоколад є особливо небезпечним, оскільки містить більше теоброміну. Важливо тримати шоколад подалі від собак і негайно звертатися до ветеринара, якщо ваш улюбленець випадково його з'їв.

Деякі види горіхів, такі як макадамія, можуть бути дуже небезпечними для собак. Вони можуть викликати слабкість, блювоту, тремор та підвищення температури тіла. Інші горіхи, такі як волоські, можуть спричинити проблеми з травленням та навіть панкреатит через високий вміст жиру.

Хоча сир не є смертельно небезпечним для собак, він може викликати проблеми з травленням, особливо у собак, які не переносять лактозу. Високий вміст жиру в сирі також може призвести до панкреатиту. Краще уникати годування собак сиром або давати його в дуже обмежених кількостях.

Виноград та родзинки можуть викликати гостру ниркову недостатність у собак. Навіть невелика кількість цих фруктів може бути смертельно небезпечною. Симптоми отруєння включають блювоту, діарею, втрату апетиту та слабкість. Якщо ви підозрюєте, що ваш собака з'їв виноград або родзинки, негайно зверніться до ветеринара.

Цибуля та часник містять сполуки, які можуть пошкодити червоні кров'яні клітини у собак, що призводить до анемії. Симптоми отруєння включають слабкість, блювоту та проблеми з диханням. Важливо уникати годування собак будь-якими продуктами, що містять цибулю або часник.

Пам'ятайте, що здоров'я вашого улюбленця залежить від вас. Варто консультуватися з ветеринаром, якщо є сумніви щодо безпеки певних продуктів для вашої собаки.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, який корм для собак краще обрати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини