Головна Новини Суспільство медицина Лікар спрогнозував, коли в Україні вщухне хвиля коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар спрогнозував, коли в Україні вщухне хвиля коронавірусу

Імунолог розповів, коли епідемія коронавірусу в Україні піде на спад

18 квітня 2021, 21:46
Поділіться публікацією:

Лікар-імунолог Борис Донський прогнозує спад епідемії коронавірусу в Україні. Про це він сказав в ефірі "Обозревателя".

Лікар спрогнозував, коли в Україні вщухне хвиля коронавірусу

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

За прогнозом експерта, спад очікується в найближчі 2-3 тижні.

"Так чи інакше у нас повинен початися спад — і з сезонних причин, і з причин того, що так багато українців перехворіло, що вірусу буде все важче і важче знайти, кого б заразити", — розповів Донський.

Але медик зазначив, що за цей час невідомо, яких показників досягне летальність.

За словами медика, можна говорити про певний колективний імунітет в Україні, але для озвучування точного відсотка потрібно провести дослідження. Донський додав, що приблизна статистика захворюваності на прикладі Інституту педіатрії, акушерства та гінекології НАНУ, де він працює, говорить про половину. За його словами, в інституті регулярно роблять тести на коронавірус всім співробітникам.

"Ми бачимо, що серед медпрацівників уже в лютому ми перевалили за половину тих, хто вже перехворів", — заявив Донський.

Як розповів експерт, під час нинішньої хвилі епідемії число тих, хто перехворів, зросло. Також він зазначив, що з'явилося кілька жителів, які отримали як мінімум одну дозу вакцини від коронавірусу.

"Серед активних жителів міст імунітет отримала, можливо, половина. Серед інших регіонів і людей, які весь цей час все ж могли якось ізолюватися, дистанціюватися, мабуть, відсоток менше", — розмірковує медик.

У будь-якому випадку, підкреслив Донський, необхідні дослідження для виявлення точного відсотка українців, що мають імунітет від коронавірусу.

Нагадаємо, лікар пояснила причину повторних заражень коронавірусом. Деякі українці перехворіли на COVID-19 вже в третій раз.

Як раніше повідомив портал "Коментарі", в Саудівській Аравії стався спалах МЕRS-CoV — один з видів коронавірусу, який передають верблюди. Є летальні випадки. У зв'язку з цим ВООЗ звернулася з рекомендаціями до мандрівників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Александр

19 квітня 2021, 05:45

Какой иммунитет? Мне месяц назад ввели первую дозу вакцины. Недавно сделали тест, результат положительный. И я сейчас лежу с коронавирусом дома. Завезли ерунду индийскую, которая то ли поможет, то ли нет. Так еще и поставок больше не будет. А 28 дней прошло.


Новини