Головна Новини Суспільство медицина Вчені розповіли, якими будуть наступні COVID-штами після "Омікрону"
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, якими будуть наступні COVID-штами після "Омікрону"

Люди вважають, що відбулася лінійна еволюція вірусу від "Альфа"-"Бета" до "Дельта"-"Омікрона", але це не так

16 лютого 2022, 17:00
Поділіться публікацією:

Вчені не вважають, що наступні штами COVID-19 будуть легше переноситися, ніж "Дельта" та "Омікрон". Є всі побоювання говорити, що новий штам коронавірусу може бути в рази заразнішим і небезпечнішим, ніж "Омікрон". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "The Guardian".

Вчені розповіли, якими будуть наступні COVID-штами після "Омікрону"

Коронавірус. Фото з відкритих джерел

Британські вчені пояснили, що штам "Омікрон" ніяк не пов'язаний із попереднім штамом "Дельта", тому що "Омікрон" виник із генеалогічного дерева вірусу. І поки медики не мають відповіді на питання "звідки з'явився новий штам" – ніхто не може сказати, що новий штам буде менш небезпечним, ніж попередні.

Вся небезпека коронавірусу полягає у тому, що цей вірус не можна передбачити, не можна спрогнозувати, як наступний штам буде поводитися. Це не той випадок, коли можна сподіватися на те, що у більшості людей з'явився імунітет до "Омікрону", а отже, немає приводу для хвилювання щодо хвороби наступного разу. Це не так.

У ВООЗ попереджають, що після появи "Омікрону" людство атакуватимуть нові штами коронавірусу. Найзаразніші з них домінуватимуть і активно поширюватимуться нашою планетою. Одні віруси можуть бути настільки небезпечними, що без допомоги медиків людям важко уникнути смертей. Інші віруси не будуть смертельними, але вони чинитимуть на організм великий вплив і у результаті загострюватимуться інші захворювання.

Також вчені закликають людство не ставитися легковажно до коронавірусу та відмовитися від ідеї скасовувати самоізоляцію, якщо у людини підтвердився коронавірус.

Читайте також на порталі "Коментарі" — відому українську співачку "скосив" "Омікрон".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

апапап

16 лютого 2022, 17:09

Видно долго еще будут выпускать эти вирусы чтобы наживаться на вакцинах


Новини