Вчені назвали хворобу, яка захищає організм від COVID-19

Через особливості організму і препаратів, що приймаються, ризик захворіти на коронавірус різко знижується

Люди, які страждають на бронхіальну астму мають менше шансів заразитися коронавірусною хворобою. До такого висновку прийшли ізраїльські дослідники. Такий феномен пов'язаний з тим, що в астматиків занижено кількість певного ферменту, через що і виникають напади. А саме його вірус COVID-19 використовує для того, щоб проникнути всередину організму.

Крім того, люди, які використовують препарати для інгаляцій, що містять кортикостероїди для блокування астматичних нападів, знижують поширення коронавірусу.

Крім того, астматики більш відповідально ставляться до свого здоров'я, адже в будь-який момент у них може статися бронхоспазм, та й ускладнення від простудних захворювань у них протікає важче. Тому саме ця категорія людей в громадських місцях знаходиться в масках, частіше, ніж будь-хто інший дотримується соціальну дистанцію.

Раніше портал "Коментарі" писали про те, що коронавірус SARS-CoV-2, виявлений в Китаї на початку цього року, міг поширюватися по Землі ще до того моменту, як він був виявлений в Ухані. До таких висновків прийшли вчені Центру по контролю і профілактиці захворювань Сполучених Штатів.

Крім того "Коментарі" повідомляли про те, що німецький вірусолог Олександр Кекуле озвучив справжню, за його словами, причину епідемії коронавірусу SARS-CoV-2. Кекуле вважає, що штам вірусу, завезеного з Китаю, мутував у вогнищі на півночі Італії та став більш заразним, звідки й поширився по континенту, а потім і по світу. За словами німецького вірусолога, зараз ми боремося саме з цим різновидом SARS-CoV-2, який переважає над COVID-19 з китайського Уханя. Саме він діагностується практично у ста відсотків хворих з невеликим лише винятком.