Головна Новини Суспільство медицина В Україні оновили зони карантину: список всіх областей
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні оновили зони карантину: список всіх областей

Одна область знаходиться за крок від "червоної" зони карантину

2 квітня 2021, 11:55
Поділіться публікацією:

В Україні відновили показники регіонів по захворюваності на коронавірус. За даними Міністерства охорони здоров'я, Донецька область знаходиться за крок від "червоної" зони карантину. Про це свідчить інформація на офіційному сайті Міністерства охорони здоров'я.

В Україні оновили зони карантину: список всіх областей

Карантин в Україні - фото з відкритих джерел

Так, в Донецькій області перевищено коефіцієнт виявлення випадків інфікування (20,2% при нормі 20%) і рівень госпіталізацій (61,6 при нормі 60 на 100 тисяч). При цьому коефіцієнт виявлення перевищено вже три дні, а рівень госпіталізацій два дні.

Всього в "червоній" зоні зараз знаходиться 11 регіонів: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області. Решта регіонів — в "помаранчевій" зоні. Тільки Херсонська область залишалася останнім "жовтим" регіоном в країні.

Зазначимо, "червона" зона карантину вводиться в регіоні, де протягом трьох днів поспіль перевищені два або більше показника коронавірусу. В регіонах "червоної" зони вводиться локдаун — заборонено відвідування кафе і ресторанів, закриті ТРЦ, заборонені культурних заходів, спортивні матчі проходять без глядачів.

Як раніше повідомляли "Коментарі", імунолог заявив, що в Україні необхідно вводити всеукраїнський локдаун на 3-4 тижні, щоб перервати ланцюг передачі Covid-19. За його словами, згідно з епідеміологією, карантин необхідно вводити на строк не менше двох інкубаційних періодів. Також експерт вважає, що влада трохи затягує з оголошенням національного локдауну, а сам локдаун потрібно буде повторювати кілька разів, коли буде відбуватися підвищення захворюваності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини