Головна Новини Суспільство медицина Україна з 1 серпня буде по-новому поділяти країни на "червону" і "зелену" зону
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна з 1 серпня буде по-новому поділяти країни на "червону" і "зелену" зону

Україна підлаштовується під європейські практики

29 липня 2020, 10:16
Поділіться публікацією:

З 1 серпня Україна змінить підхід до віднесення інших країн в червону або зелену зони у зв'язку з епідемією COVID-19 і стане оновлювати списки раз в тиждень. Про це повідомляє "Українська правда".

Україна з 1 серпня буде по-новому поділяти країни на "червону" і "зелену" зону

"З 1 серпня у нас починають діяти нові правила Щодо приїзду з-за кордону – з 1 серпня статистика буде оновлюватися раз на 7 днів (зараз оновлення відбувається раз в 3 дні — ред.). Також ми змінюємо показники: якщо сьогодні ми вимірюємо кількість активних хворих в тій чи іншій країні, то з 1 серпня це буде цілком так само, як це відбувається в країнах Європи. Буде два показники, при перевищенні яких країна буде віднесена до червоної зони.

Перший показник – приріст хворих за останні 14 днів, якщо він перевищує такий приріст на території України. Другий показник – відсоток (хворих) в країні за останні 14 днів у порівнянні з минулими 14 днями, якщо він буде більше ніж 30%.

За цими двома показниками ми будемо вимірювати – і раз у 7 днів складати перелік країн (червоної і зеленої зони – ред.), щоб більш прогнозовано і більш зрозуміло було для наших громадян перетин кордону.

Вся ця інформація є на сайті Міністерства охорони здоров'я. Так що якщо ви плануєте подорож, подивіться цю інформацію", — підсумував Степанов.

Як раніше повідомляли "Коментарі", міністр охорони здоров'я Максим Степанов прокоментував проєкт постанови про його відставку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини