У ВООЗ озвучили невтішний прогноз стосовно пандемії СOVID: "ми не впоруємося"

Розвинені держави не виконують зобов'язання за програмою надання вакцин найбіднішим

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) попередили, що коронавірусна пандемія може тривати протягом значної частини наступного, 2022 року, в зв'язку з тим, що бідні країни не отримують необхідної кількості вакцин. Такий прогноз озвучив радник глави ВООЗ Брюс Айлвард, передає BBC.

За словами представника Організації, розвинені держави не виконують зобов'язання за програмою надання препаратів найбіднішим.

Якщо в більшості держав вакциновано 40% і більше населення, то, наприклад, в Африці щеплення зробили лише 5% жителів. При цьому, за підрахунками благодійних організацій, тільки одна з семи доз препарату, які обіцяють найбіднішим країнам, дійсно досягає місця призначення.

"Можу вам точно сказати, що ми не впоруємося. Нам потрібно дійсно прискоритися, а в іншому випадку знаєте, що станеться? Ця пандемія триватиме на рік довше, ніж їй слід було б", - сказав Брюс Айлвард.

За програмою надання вакцини бідним державам, в планах у Covax було виділити 2 млрд доз вакцини до кінця 2021 року. Однак поки що її відправлено трохи більше 370 млн доз.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що ситуація з поширенням коронавірусного захворювання в Україні погіршується. За добу 20 жовтня, в країні відразу два антирекорди . Так, виявлено 22 415 кейсів заражень коронавірусом. 546 українців не впоралися з хворобою. Госпіталізували з COVID-19 або підозрою на нього 4 892 людини, одужали 8 036 осіб. Попередній антирекорд за добовим захворюванням був зафіксований 3 квітня цього року.