В РНБО дали рекомендації із боротьби з "індійським" штамом COVID

Серед головних заходів - прискорення вакцинації і ПЛР-тестування людей при перетині кордону

Внаслідок нещодавно виявленого на території України "індійського" ("Дельта") штаму коронавірусу в Раді національної безпеки і оборони (РНБО) дали кілька рекомендацій, які допоможуть його стримати. Список першочергових заходів оприлюднила пресслужба Міністерства охорони здоров'я, пише УНІАН.

Для населення РНБО рекомендує за 48 годин здавати ПЛР-тест для в'їзду з Індії, Португалії, Росії та Великобританії, ПЛР-тест на пунктах пропуску з окупованих територій ОРДЛО і Криму. Також серед рекомендацій - застосування засобів індивідуального захисту, а також вакцинація проти коронавірусу.

Державним установам в РНБО рекомендують посилити відстеження контактів з інфікованими громадянами, удосконалити протоколи лікування, посилити лабораторний складник для виявлення нового варіанту вірусу "Дельта", а також прискорити темпи щеплення населення.

Нагадаємо, що за окремим дорученням Ради національної безпеки і оборони в Міністерстві охорони здоров'я підготують варіанти карантинних заходів через випадки штаму "Дельта", зафіксовані в країні. Пропозиції повинні бути готові до 25 червня. Зазначається, що на території країни вже виявили два випадки захворювання ковід, викликані варіантом "Дельта".

Раніше портал "Коментарі" писав, що вчені Оксфордського університету повідомили, що почали вивчати протипаразитарний препарат "Івермектин" як можливий засіб для лікування COVID-19. Як відомо, "Івермектин" широко використовується в деяких країнах світу як препарат для лікування коронавірусу. Однак поки немає підтверджень його реальної ефективності саме у боротьбі з COVID-19.