У МОЗ зробили заяву про четверту хвилю пандемії коронавірусу

За словами міністра охорони здоров'я, з третьої хвилі COVID Україна вже вийшла

За словами очільника Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова, третя хвиля коронавірусу в Україні була найбільш важкою із початку пандемії на території держави. Про це міністр заявив під час брифінгу 11 травня, пише видання OBOZREVATEL.

"У нас були дні, коли кількість заражених на ліжко-місцях в лікарнях була більше ніж 49 тисяч пацієнтів", - сказав Степанов, зазначивши період, коли виробництво кисню для інфікованих COVID було на межі.
"Ми вийшли з третьої хвилі, але втратили багато наших співгромадян", - визнав міністр охорони здоров'я.

При цьому Максим Степанов заявив, що в Міністерстві охорони здоров'я не виключають і початок четвертої хвилі коронавірусного захворювання:

"Тому нам ще рано розслаблятися", - резюмував очільник МОЗ.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що в планах у влади країни вакцинувати проти COVID-19 більшу частину дорослого населення. Масштабна вакцинація є виходом з пандемії коронавірусу. Денис Шмигаль також зазначив, що в Україні вже рік триває боротьба з коронавірусом. З його слів, на її завершення повинен піти ще рік.

Відзначається, що в Україні фіксується зниження кількості захворілих на коронавірус. Так, за минулу добу виявили 2208 нових випадків інфікування, від наслідків захворювання померло 119 осіб і 8617 пацієнтів одужали від COVID-19.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало, що за словами керівника МОЗ Максима Степанова, українцям слід готуватися до важких наслідків "індійської" варіації коронавірусного захворювання.