У МОЗ розповіли, які області скоро покинуть "червону" зону карантину

Очікується, що найвищі карантинні обмеження знімуть у Києві та ще п'яти областях України

Українські чиновники запевняють, що коронавірусна ситуація в країні потроху налагоджується. Про це свідчать і прогнози МОЗ на найближчий тиждень. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, зовсім скоро "червону" карантинну зону покине відразу шість регіонів.

Як пояснив Ляшко, найпершим претендентом на "вихід" зі списку територій із найбільшими обмеженнями є столиця. Слідом за Києвом, говорить чиновник, змінити "червоний" карантинний колір (на, ймовірно, "жовтий", як і більшість областей до цього — ред.) може й Київська область.

Також вимоги "червоної" зони можуть скасувати в Запорізькій, Львівській, Полтавській та Одеській областях. Відмова від обмежень буде відбуватися поступово, підкреслив Ляшко. Судячи з усього, в Міністерстві охорони здоров'я стежитимуть за епідеміологічною ситуацією в цих регіонах найбільш пильно.

І, ймовірно, не дарма. Адже, як показує статистика за минулу добу, 23 квітня, столиця, а також Одеська і Київська області знаходяться серед лідерів за кількістю нових випадків захворювання на коронавірус.

Дані МОЗ свідчать, що в Києві захворіло 1027 осіб, на Одещині — 841, а в Київській області — 815. Ці "рекорди" зміг перевершити, на жаль, ще один регіон — Дніпропетровська область. Там у п'ятницю позитивні результати тесту на COVID-19 отримали відразу 1268 осіб.

Всього за минулу добу захворіло 12711 українців. Кількість нових госпіталізацій перевищила 3,5 тисячі випадків.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в "жовтій" зоні карантину нарешті стало відразу чотири регіони. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чи довго ще Україні доведеться жити в стані карантину, на думку епідеміолога.