Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ роз’яснили, як закуповуються тести на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ роз’яснили, як закуповуються тести на коронавірус

Як розповіли у МОЗ, рішення про закупівлю тест-систем на коронавірус приймають безпосередньо у лабораторіях

9 червня 2020, 15:57 comments1135
Поділіться публікацією:

Тест-системи на коронавірус всіх виробників проходять перевірку та процедуру верифікації в лабораторіях. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу сьогодні, 9 червня.

У МОЗ роз’яснили, як закуповуються тести на коронавірус

Так, в Україні всі тест-системи мають бути зареєстровані, а перед цим пройти повну перевірку у відповідних референс-лабораторіях.

"Після перевірки готується пакет документів, і тест-системи передаються на реєстрацію в Держлікслужбу. Далі тест-система реєструється як медичний виріб і може застосовуватися на ринку. Після того, як ці системи пройшли реєстрацію, та перед початком використання вони повинні пройти так звану валідацію", — пояснив очільник МОЗ.

При цьому, закуповувати тест-системи будуть безпосередньо лабораторії. Тобто, вся закупівля тест-систем є децентралізованою.

"Кошти на закупівлю передбачені відповідним рішенням уряду. Були виділені кошти на боротьбу з COVID-19, з яких 308 млн йде безпосередньо на лабораторні центри, котрі на ці кошти будуть закуповувати додаткове обладнання, реагенти й тест-системи", — сказав міністр.

Нагадаємо, в Україні з’явилася карта коронавірусних закупівель, де можна перевірити наявність медзасобів у різних регіонах країни.

Раніше "Коментарі" писали, що Рада прийняла важливий для українського фармринку закон. Він має зробити ліки в Україні доступнішими і підвищити якість фармацевтичних послуг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини