Головна Новини Суспільство медицина У МОЗ назвали терміни поставки першої партії Covid-вакцин по COVAX
commentss НОВИНИ Всі новини

У МОЗ назвали терміни поставки першої партії Covid-вакцин по COVAX

Очікується 360 тисяч вакцин AstraZeneca і 117 тисяч доз Pfizer

29 березня 2021, 18:43
Поділіться публікацією:

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що перша поставка вакцин від коронавірусу Covid-19 в рамках глобального механізму COVAX в Україні очікується до 15 квітня. У першій партії буде 360 тисяч доз препарату AstraZeneca і 117 тисяч доз вакцин Pfizer. Про це міністр повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

У МОЗ назвали терміни поставки першої партії Covid-вакцин по COVAX

Максим Степанов - фото з відкритих джерел

"Перша поставка в рамках COVAX ми очікуємо до 15 квітня. Очікується 360 тисяч вакцин AstraZeneca і 117 тисяч доз Pfizer. Перша поставка повинна бути в такому обсязі в найближчі 2-3 тижні", — заявив він.

Нагадаємо, що раніше Максим Степанов заявив, що в Україні до 15 квітня триватиме загострення ситуації з коронавірусом. МОЗ очікує зростання кількості хворих на Covid-19 протягом найближчих двох тижнів. "Ми прогнозуємо зростання кількості хворих протягом двох тижнів мінімум. Тобто, до 15 квітня ми точно розуміємо, що у нас буде загострення ситуації", — сказав Степанов.

До цього нардеп Михайло Радуцький заявив, що нові мутації коронавірусу в майбутньому можуть провокувати нові хвилі епідемії. За його словами, пік коронавірусу в Україні ще не настав. Він зазначив, що якщо зараз зняти частину карантинних обмежень, то це може спровокувати новий спалах Covid-19. Особливо це стосується західних областей, в яких активний трафік з сусідніми країнами, повідомив Радуцький.

Також раніше в Україні розширили "червону" зону карантину до 11 областей. Так, Міністерство охорони здоров'я додало в цю зону Чернігівську область. Зараз в "червоній" зоні карантину знаходяться Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини