У МОЗ дали поради, як лікувати COVID-19 в домашніх умовах

Фахівці також розповіли, в яких випадках потрібно викликати швидку допомогу

У Міністерстві охорони здоров'я (МОЗ) розповіли, що робити пацієнту з COVID-19, якщо його стан не критичний і сімейний лікар порадив залишитися вдома. Інформацію оприлюднила пресслужба МОЗ на офіційній сторінці у Facebook.

Якщо ви перебуваєте на домашньому лікуванні, то не варто купувати ліки, які не були призначені лікарем. Насамперед це стосується антибіотиків, які не можна приймати, не здавши певних аналізів. А також нагадують, що антибіотик ефективний проти бактерій, а не вірусів.

У МОЗ також не радять купувати противірусні препарати, оскільки вони не допомагають у боротьбі з коронавірусним захворюванням.

У відомстві зазначають, що тривала температура вище за 38,5 градусів є приводом звернутися за консультацією до лікаря або викликати бригаду швидкої. До симптомів, з якими варто звернутися за допомогою, також належить задишка, падіння сатурації нижче 95, нудота, блювота, діарея або ж зміна психічного стану.

Фахівці Міністерства охорони здоров'я також радять пити якомога більше води, регулярно провітрювати приміщення, мити руки й дотримуватися дистанції із членами сім'ї, у яких не діагностовано коронавірусу.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" розповідало, що у Всесвітній організації охорони здоров'я уважно стежать за поширенням чотирьох штамів коронавірусного захворювання. Серед них - і нещодавно виявлена мутація із В'єтнаму. За словами представника ВООЗ Марії ван Кхеркове, різновид нового коронавірусного штаму вже добре відомий експертам. Фахівець також зазначила, що організація готувалася до того, що COVID-19 зможе еволюціонувати.