Такого минулого року не було: лікар про нову тенденцію COVID-19 в Україні

Український лікар розповів, люди якого віку найчастіше хворіють на коронавірус у нашій країні

Рівно рік тому в Україні був зафіксований перший випадок захворювання на коронавірус. З тих пір вірус COVID-19 істотно "помолодшав" - хворіють переважно люди молодого віку. Про це розповів головний лікар Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Сергій Федоренко ТСН.

За словами лікарів, переважна більшість пацієнтів складають люди відносно молодого віку, тобто до 55 років. Крім того, є госпіталізовані, яким всього лише 22-23 роки.

"Насправді, це - суттєві зміни, які свідчать, що COVID-19 "помолодшав" у порівнянні з березнем-квітнем 2020 року, коли тільки починалася епідемія в Україні", - розповів медик.

За його словами, в Україні чітко намічається така тенденція: українці віком від 22 років стали все частіше потрапляти в лікарню після зараження на коронавірус.

"Такого не було в минулому році", - додав Сергій Федоренко.

Лікар розповів, що в світі та в нашій країні є ймовірність початку нової хвилі коронавірусу. На його думку, число нових випадків в Україні зростає, тому що незважаючи на введені владою обмеження на початку року, багато громадян порушували карантинні правила і продовжують ними нехтувати.

Нагадаємо, середня загальносвітова кількість вакцин на 100 чоловік на цей момент становить три. В інфографіці видання "Коментарі" можна побачити, які країни лідирують за темпами вакцинації проти коронавірусу в світі.

Раніше стало відомо, у скількох українців і які побічні ефекти зафіксовані після вакцинації проти коронавірусу. Експерт назвав три найчастіших побічних прояви після щеплення.