Степанов назвав умову, за якої Україна повернеться до жорсткого локдауну

За прогнозами уряду, перша половина весни буде складною в плані епідемії

Коронавірусна хвороба не відступає — останні кілька днів в Україні спостерігається постійне зростання кількості хворих на коронавірус осіб. За словами очільника Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова, за необхідності уряд здатний повернути жорсткий локдаун на території всієї країни, повідомляє Telegram-канал "Украина сейчас".

Як пояснив чиновник, для подібного рішення існує дві тісно взаємопов'язані умови. Перше — це "перехід" понад 13 українських областей у "червону" карантинну зону. Якщо ж при таких показниках всі інші регулюючі епідситуацію критерії продовжать рости і в інших регіонах — друга умова теж буде вважатиметься "виконаною". Після цього в Україні, швидше за все, знову оголосять повний локдаун.

"За нашими прогнозами, нас чекає досить важкий період по захворюваності в березні і квітні", — додав Максим Степанов.

Зрозуміло, глава МОЗ сподівається на те, що застосовувані нині карантинні заходи здатні стримати розмах третьої хвилі коронавірусної хвороби в країні. Втім, однозначних прогнозів давати йому поки не доводиться.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, яку альтернативу жорстким карантинним обмеженням пропонує президент Володимир Зеленський.

Додатково журналісти повідомляли, коли в Україні нарешті почнеться платна вакцинація проти коронавірусу, у зв'язку з чим зробити щеплення від хвороби зможе кожен бажаючий, не чекаючи своєї черги.

Також на порталі знайдеться інформація про те, чим насправді є так званий "паспорт вакцинації" і для чого він потрібен. До слова, експерти досить прихильно ставляться до ідеї введення подібного документа в обіг — цілком можливо, він допоможе збільшити динаміку роботи аеропортів, вокзалів, морських портів і т.п.