Стало відомо, скільки українців повторно перехворіли на коронавірус

Чимало серед українців, які повторно захворіли на коронавірус, медиків

В Україні, як в усьому світі, деякі люди інфікувалися коронавірусом повторно. Але випадків повторного захворювання в нашій країні не дуже багато. Про це свідчать дані Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Так, повторно захворіли на COVID-19 лише 0,25% українців від загальної кількості інфікованих від початку пандемії. Як зазначали у ЦГЗ, на сьогодні в Україні не було досліджень, які б підтвердили, що ці віруси генетично відрізняються між собою.

Повідомляється, що повторний позитивний результат ПЛР, отриманий не раніше 40 днів від першого позитивного результату, виявлено у 2161 людини. З цього числа 12% – 250 людей – це медичні працівники.

Експерти зауважують, що доки немає науково обґрунтованих доказів щодо тривалості імунітету й рівня його напруженості, найкращий спосіб запобігти інфікуванню – уникати впливу вірусу. Тобто рекомендується дотримуватися простих правил:

- ретельно і часто мити руки щонайменше 40 секунд, або ж користуватися антисептиками із вмістом спирту від 60%;

- не торкатися обличчя, особливо очей, рота, носа;

- дотримуватися фізичної дистанції близько 1 метр від інших;

- носити маску в громадських місця, вона має закривати ніс і рот;

- кашляти та чхати у згин ліктя чи одноразову серветку;

- стежити за своїм здоров’ям, і якщо з’являються симптоми захворювання - негайно йти до лікаря.

Як повідомляв портал "Коментарі", дослідження показують, що в більшості людей, які перенесли коронавірус, виробляються специфічні антитіла, але це не завжди убезпечує від повторних випадків зараження. Медики пояснили, чому людина може захворіти на коронавірус повторно і хто перебуває у зоні ризику.