Стало відомо, чим небезпечні нові штами COVID-19

Британський штам коронавируса, який на 50-70% заразнее, виявився ще й на 30% смертельнішою

Нові штами коронавірусу виявилися більш заразними і поки немає точних даних, чи допомагає щеплення від COVID-19 в боротьбі з мутованим вірусом, повідомляє Сегодня.

Що таке мутований вірус:

Мутаціями називають зміни вірусу - коли він реплицується або відтворює копії самого себе. Іноді у мутованого вірусу можуть змінюватися характерні особливості. Наприклад, він може швидше поширюватися або викликати більш важкий перебіг хвороби.

Наскільки нові штами небезпечні:

Британський штам коронавірусу, який на 50-70% заразнее, виявився ще й на 30% смертельнішою. Варіант вірусу SARS-CoV-2, виявлений в ПАР, загрожує ризиком повторного зараження коронавірусною інфекцією.

Як вони впливають на різні вікові групи:

Британський штам коронавірусу найчастіше поширюється серед дітей молодше 15 років. Коронавірус, виявлений в Південній Африці, небезпечний для людей будь-якого віку, які перехворіли на COVID-19.

Нагадаємо, навіть в значних дозах вітамін С і цинк не зможуть забезпечити пацієнтові швидке одужання від коронавірусу. Хоча в мережі про ці речовини існує чимало міфів. Як передає СNN, відсутність особливої користі цих добавок при COVID-19 продемонструвало дослідження, опубліковане в науковому виданні JAMA Network Open

Незважаючи на популярне використання вітаміну С і цинку для боротьби або зменшення тяжкості вірусних застуд і грипу, нове дослідження показало: ці дві добавки не принесли користі людям, ізольованим будинком з COVID-19. Результати були настільки не вражає, що дослідження було припинено достроково. Високі дози цинку, аскорбінової кислоти (вітамін С) або обох добавок не зменшили симптоми коронавірусної інфекції, зазначили медики.