Головна Новини Суспільство медицина Що робити, якщо вкусив павук: перша допомога
commentss НОВИНИ Всі новини

Що робити, якщо вкусив павук: перша допомога

Прикладіть на місце укусу павука холодний компрес

30 червня 2020, 21:55 comments3426
Поділіться публікацією:

Укуси деяких отруйних видів павуків являють надзвичайну небезпеку для людини. До найбільш отруйних відносять чорну вдову (каракут) і бурого павука-відлюдника. Про це повідомляє 24 канал.

Що робити, якщо вкусив павук: перша допомога

Зазвичай павуки не представляють небезпеки для людини через товсту шкіру, але для дітей ці комахи представляють загрозу. Розрізнити укус павука можна по сліду проколу, почервонінні на шкірі  м'язових спазмах, нудоті, блюванню, підвищеному потовиділенню, задишці та інших симптомах.

Якщо вас укусив павук, то потрібно прикласти до ураженої ділянки щось холодне і дати потерпілому парацетамол. Якщо він вкусив в руку або ногу, то, щоб попередити поширення отрути, потрібно цю частину тіла в положенні лежачи опустити вниз. Також варто зняти всі прикраси з рук.

Після чого потрібно забинтувати, починаючи зверху від ранки. Також потрібно забезпечити нерухомість кінцівки. При неможливості перев'язати ділянку – притисніть її і їдьте до лікаря.

Після укусу дайте потерпілому випити багато води. Також можна випити протиалергічний засіб, оскільки від укусу може виникнути алергічна реакція. При відсутності можливості відвідати лікаря найближчим часом, можна застосувати гормональний протиалергічний засіб в ін'єкціях.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яких комах варто побоюватися в літній період.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини