Ще один вірус продовжує вбивати людей, поки триває пандемія коронавируса - ВООЗ

Смертність від хвороби зросла на 50% з 2016 року

Не менш страшне, ніж коронавірус захворювання продовжує забирати людські життя. Так, в минулому, 2019 році ВООЗ зафіксувала "антирекорд" по захворюваності на кір. Число випадків кору збільшилася до 869 770, і стало найбільшим з 1996 року. Також з 2016 на 50% зросла і смертність від цього захворювання. На момент 2019 року жертвами кору стали 207 500 чоловік.

Причиною зростання захворюваності фахівці вважають відсутність або пропуск вакцинації проти захворювання.

Так, за словами глави ВООЗ Тедроса Адханома Гебрейесуса, людство в змозі захистити дітей про кір. Необхідно всього лише максимально охопити всіх і всюди вакциною - тільки в цьому випадку вдасться зупинити цей смертельний вірус.

Відомо, що вогнища захворювання виникають, коли люди, які не мають імунітету від кору, заражаються, а потім інфікують невакцинованих або недостатньо вакцинованих людей. Для того, щоб перемогти інфекційне захворювання, необхідно охопити 95% населення Землі за допомогою вакцинації.

У 2020 році через пандемію, викликаної COVID-19, вакцинація багатьох верств населення була упущена, в результаті всіх зусиль ВООЗ щодо запобігання та мінімізації спалаху кору зійшли нанівець. Станом на поточний місяць понад 94 мільйонів осіб могли пропустити черговий етап вакцинації проти кору в 26 країнах.

"До коронавірусу світ боровся з кризою кору, і він нікуди не подівся. У той час як системи охорони здоров'я працюють на межі через пандемію COVID-19, ми не повинні допускати, щоб наша боротьба з одною смертельною хворобою відбувалася шляхом боротьби з іншою. Це означає продовження кампаній імунізації від всіх хвороб, які можна попередити за допомогою вакцин", - говорить Генрієта Фор, виконавчий директор ЮНІСЕФ.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в Кропивницькому 11-місячна дитина померла від коронавірусу.