Головна Новини Суспільство медицина Близько половини співробітників Microsoft більше не повернуться в офіси
commentss НОВИНИ Всі новини

Близько половини співробітників Microsoft більше не повернуться в офіси

Віддалено зможуть працювати в повному обсязі співробітники компанії, деяким обов'язково потрібно бути фізично на робочому місці

11 жовтня 2020, 21:57
Поділіться публікацією:

Компанія Microsoft дозволить більшій кількості своїх співробітників постійно працювати з дому. Про це в компанії заявили минулої п'ятниці, пише The Verge .

Близько половини співробітників Microsoft більше не повернуться в офіси

У той час як переважна більшість співробітників Microsoft все ще працюють з дому під час триваючої пандемії, виробник програмного забезпечення представив керівництво "гібридне робоче місце" всередині компанії, яке дозволить співробітникам продовжувати роботу з дому, після закінчення карантину через коронавируса.

Видання повідомляє, що Microsoft тепер дозволить співробітникам вільно працювати з дому менше 50 відсотків свого робочого тижня, а менеджери, зможуть повністю перейти на віддалену роботу. Співробітники, які виберуть варіант постійної віддаленої роботи, відмовляться від призначеного їм офісного простору, але все одно будуть мати можливість використовувати робочі місця в офісі Microsoft.

У той же час, не всі співробітники компанії зможуть перейти на віддалену роботу. Microsoft виділяє кілька ролей, які як і раніше вимагають, щоб співробітники постійно перебували в офісі. Зокрема, це стосується співробітників, які працюють в апаратних лабораторіях, центри обробки даних і співробітники які займаються навчанням. Крім того, співробітникам дозволять працювати з-за кордону, якщо це не буде їм заважати повноцінно виконувати свої обов'язки.

У той же час система пільг і бонусів в компанії зміниться разом з переходом на віддалену роботу. Microsoft буде покривати витрати на домашній офіс для постійних віддалених співробітників, але всі, хто вирішить переїхати з офісів Microsoft, повинні будуть покрити свої власні витрати на переїзд. Разом з переходом на віддалену роботу співробітники отримають більше можливостей для того, щоб самостійно розподіляти свій робочий час, також вони зможуть домовитися з керівництвом про часткової зайнятості.

Перехід Microsoft до більш гнучкої роботі відбувається через кілька місяців після того, як компанія повідомила співробітників про те, що її офіси в США не відкриються раніше січня 2021 року. Microsoft спочатку дозволила своїм співробітникам працювати з дому ще в березні.

Microsoft не самотня в тому, що дозволяє співробітникам постійно працювати віддалено. Десятки тисяч співробітників Facebook також перейшли на віддалену роботу, при цьому гендиректор компанії Марк Цукерберг заявили, що більше половини з них зможуть працювати дистанційно і після закінчення карантину.

Нагадаємо, Мінціфри і Microsoft анонсували впровадження програми Azure Expansion Program і прискорення цифровий трансформації України. Даний проект включає розвиток хмарних сервісів Azure на суму понад 500 млн доларів США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини