Головна Новини Суспільство медицина Нове дослідження показало, яким чином найчастіше передається коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове дослідження показало, яким чином найчастіше передається коронавірус

Дослідники зробили важливу заяву про те, як коронавірусна інфекція поширюється від безсимптомних хворих

22 листопада 2020, 04:45 comments45468
Поділіться публікацією:

Більшість коронавірусних інфекцій передається людьми, у яких немає симптомів, заявили в Центрі США з контролю і профілактики захворювань (CDC). Про це передає CNN.

Нове дослідження показало, яким чином найчастіше передається коронавірус

За оцінками CDC, у понад 50% випадків COVID-19 передається від людей, у яких немає симптомів.

"Це означає, що принаймні половина нових випадків зараження відбувається від людей, які, ймовірно, не підозрюють, що вони заразні для інших", — йдеться в повідомленні.

За даними CDC, у 24% людей, які передають вірус іншим, ніколи не розвиваються симптоми, а у ще 35% були передсимптоматичні прояви. Крім того, 41% заразили інших, маючи симптоми. Пік заразності, за даними центру, настає через п'ять днів після інфікування.

"За таких припущень, 59% інфекцій будуть передаватися при відсутності симптомів, але можуть варіюватися від 51% до 70%, якщо частка безсимптомних інфекцій становить 24-30%, а пікова інфекційність — 4-6 днів", — повідомили в CDC.

Також наголошується, що у 40-45% інфікованих людей ніколи не з'являються симптоми.

"Серед людей, у яких дійсно розвивається симптоматичне захворювання, пік ризику передачі доводиться на дні, що безпосередньо передували появі симптомів (передсимптоматична інфекція) і протягом кількох днів після цього, — наголошується в повідомленні. — Відповідно, кількість переданих інфекцій максимально зростає, коли рівень вірусу досягає піку".

За даними досліджень, коронавірус поширюється в основному через краплі з дихальних шляхів, що видихаються хворими, коли вони дихають, розмовляють, кашляють, чхають або співають. Особливо багато крапель спостерігається, коли люди намагаються говорити або співати голосніше.

Підводячи підсумки результатів дослідження, експерти наполягають на дотриманні масочного режиму. Так, маски можуть запобігти поширенню вірусу, заважаючи людям вдихати маленькі краплі слизу або слини, що містять вірус.

Як повідомлялося раніше, лікар назвала місце, де зазвичай підхоплюють коронавірус діти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Александр

24 листопада 2020, 15:16

Бред сивой кобылы,отверстия в маске, как для Камара входная дверь,,ещё раз хочу всем напомнить: образование не даёт ума,только знания.

гость

24 листопада 2020, 15:06

Эй вы, мудозвоны: Вячеславы, Славики и прочие. Когда будете задыхаться в собственных соплях и просить господа, хотя бы, о глотке воздуха, ваш пиз...ж о панике и прочем, резко изменится.....

Вячеслав

24 листопада 2020, 04:58

Короче сеют панику среди людей, чтобы мы не думали о политике и политиках, чтобы они под шумок, могли и дальше нас обворовывать! Коронавирус есть, но эпидемии нет, просто они зарабатывают на нас колоссальные деньги!

Вячеслав

24 листопада 2020, 04:55

Короче сеют панику среди людей, чтобы мы не думали о политике и политиках, чтобы они под шумок, могли и дальше нас обворовывать!

Вячеслав

24 листопада 2020, 04:33

Славик, ви помилилися, не пацюків, а поциків і розумововідсталих тьолочок, які хворіють на шизофренію, з бонусом у вигляді параної Коронавірус існує, але про епідемію нам брешуть. Якби була епідемія, їм не потрібно було б нам про неї нагадувати щоранку, ми б її бачили щодня, це вмираючі хворі на вулицях, і до речі, фармацевтичні компанії, заробляють шалені гроші, на цій так званій єпідемії.

Славик

23 листопада 2020, 20:14

Жуйте сраку, якщо не вдягаете маску. Заїбали собаки такі, поначіпляють ковідла, а потім ходють и кхекають на нормальних пациків і тьолочек.


Новини