Названі області із найкритичним показником нових випадків COVID

З'явився перший претендент на потрапляння до "червоної" зони карантину

Не встигла Україна відійти від осінньої хвилі нового спалаху коронавірусу та вийти з "червоних" та "помаранчевих" карантинних зон, як знову ситуація загострюється. Нових кейсів зараження коронавірусом стає дедалі більше. І вже з'явилися перші регіони, що перейшли до "помаранчевих" зон, де стрімко зростає кількість виявлених випадків захворювань, а з ними і госпіталізація. Про це повідомляє портал "Коментарі", посилаючись на сайт МОЗ.

З сьогоднішнього дня в помаранчевій зоні карантину знаходяться 8 областей. У лідерах відразу за трьома критичними показниками (нових випадків, рівня та динаміки госпіталізацій) Івано-Франківська область. Тут темпи зараження коронавірусом зростають дуже швидко.

Далі за критичним показником нових випадків йдуть: Рівненська, Сумська та Чернівецька області.

Найтривожніша ситуація щодо рівня госпіталізації у Львівській області. Тут все більше заповнюється місць хврими на ковід.

Критичний коефіцієнт виявлення нових випадків перевищено у Тернопільській, Житомирській та Чернігівській областях.

Як видно з показників, які представили у МОЗ, першим претендентом на потрапляння до "червоної" карантинної зони є Івано-Франківська область. В цілому ж, якщо судити за географічним показником, то нова хвиля коронавірусу накриває всю Україну, зростає захворюваність по всіх регіонах.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у ВООЗ раптово заявили, що не рекомендуватимуть країнам посилювати карантинні обмеження для мандрівників, оскільки їхня ефективність дуже низька, до того ж тяжко страждає економіка.