Найкращий спосіб: як відрізнити пневмонію від застуди

У пневмонії є сім основних ознак, які відрізняють це захворювання від інших

Симптоми пневмонії і сильної застуди є дуже схожими, тому відрізнити ці захворювання часом буває важко. Проте, якщо звичайна застуда не завжди вимагає спеціального лікування, то з пневмонією все зовсім навпаки. Про це пише видання Prevention.

Доктор медицини, старший науковий радник асоціації легких Норман Едельман заявив, що пневмонія у людини з'являється тоді, коли захисні сили організму послаблюються. За словами експерта, у цього захворювання є 7 головних симптомів:

• Кашель

• Задишка

• Біль в грудях при кашлі або диханні

• Збільшення виділень мокротиння зеленого, сірого або жовтого кольору

• Висока температура тіла

• Нудота

• Блювота або діарея

• Сильна втома

Саме за такими ознаками можна відрізнити пневмонію від будь-якої іншої застуди.

Норман Едельман також зазначив, що при звичайній застуді кашель, нежить, температура і біль в горлі проходять за досить короткий період часу. При пневмонії ці симптоми теж є, і тримаються вони набагато довше - з кожним днем вони стають все серйозніше і сильніше.

Тому якщо у вас з'явився кашель і біль в горлі, але відчуваєте ви при цьому себе досить легко, можна почекати тиждень, перш ніж йти до лікаря. Але якщо стає гірше - обов'язково зверніться за медичною допомогою, - пояснив фахівець.

Крім того, Норман Едельман підсумував, що не потрібно займатися самостійним лікуванням і чекати, коли сильні і серйозні симптоми пройдуть самі по собі.

Як повідомляло видання "Коментарі", чому при коронавірусі виникає пневмонія, яку важко вилікувати. Американські вчені розповіли про механізм потрапляння вірусу в легені. Результати дослідження, яке проводили за допомогою високоточної мас-спектрометричної технології, показали, що вірус викликає аномальні зміни кількості одного білка і частоти його фосфорилювання всередині цих клітин. В результаті кількість вірусних частинок в легких наростає і знищує їх клітини, що призводить до пошкодження органу.