На території України зафіксовано випадок зараження хантавірусом

Хантавірусом заразився житель Львівської області

Житель з Львівської області потрапив до лікарні з поганим самопочуттям. Пізніше аналізи показали, що у хворого - рідкісна для України хвороба - хантавірус. Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Чоловік жалівся на підвищену температуру, незначні крововиливи, болі по всьому тілу, зменшення кількості сечі.

Хворий повідомив лікарям, що напередодні мав контакт з гризунами. Проте медики заспокоюють та запевняють, що це одиничний випадок, та й про масову передачу інфекції від людини до людини не йдеться.

"У хворого був контакт із гризунами під час виконання робіт у місці, де вони перебували. Спершу була підозра на лептоспіроз (інфекційна хвороба. – Ред), через подібність клінічних ознак. Далі думали на геморагічну гарячку (назва перебігу деяких вірусних хвороб. – Ред). Під час обстеження перевірили й на хантавірус, що, власне, і підтвердилося", – розповіла інфекціоніст Наталія Тімко, яка лікувала пацієнта з незвичною хворобою.

Лікар дала кілька рекомендацій аби вберегтися від даної хвороби. Насамперед при роботі в місцях, де можуть переховуватися гризуни, варто одягати рукавички. Також необхідно не забувати термічно обробляти продукти, куплені в магазині або на ринку.

Нагадаємо, що хантавірус - це інфекція, якою можна заразитися через контакт з гризунами або ж через їх екскременти, слину чи сечу.

Раніше кілька випадків хантавірусу було зафіксовано в Європі. Перше інфікування підтвердили в німецькій клініці "Шаріте". Інфікованою виявилася мешканка Нижньої Саксонії, яку відправили в госпіталь з нирковою недостатністю.

Також сайт "Коментарі" розповідав, чому літні люди мають пити більше чаю.