МОЗ змінить алгоритм тестування на COVID-19

Глава МОЗ розповів українцям гарні новини

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив про внесення деяких змін до алгоритму тестування на коронавірус. Крім того, стало відомо, що збільшиться коло осіб, які будуть проходити дослідження на COVID-19. Це безпосередньо пов'язано з початком використання тестів на антиген.

За словами Степанова, він вже дав своє доручення державному санітарному лікарю на зміну алгоритму тестування. По більшій мірі зміни будуть внесені в алгоритм обов'язкового тестування поступивших в медичні заклади під час планової госпіталізації.

Алгоритм стане набагато простіше, так як зараз поступившим необхідно проходити ІФА-тест, результати якого можна очікувати кілька днів, а з внесеннями змін і початком застосування тестів на антиген результати будуть вже всього через 15 хвилин. Зараз лікарні вже починають забезпечувати такими тестами.

Максим Степанов підкреслив, що в першу чергу тестуються ті люди, які надходять в лікарні з симптомами коронавируса або ж з пневмонією. На сьогоднішній день вже значно менше українців стало звертатися до медичних установ, щоб здати тест на COVID-19. У зв'язку з цим фіксується зменшення кількості тестів.

На щастя, зараз ситуація в Україні стала налагоджуватися і вже фіксується зменшення звернень громадян до медичних установ з симптомами коронавируса, разом з тим змінилася і кількість госпіталізованих. Минулого тижня госпіталізовано 10 100 чоловік, що рівно на 1500 менше, ніж позаминулого.

Нагадаємо, раніше Максим Степанов проводив прямий ефір, в якому він розповів про позитивну динаміку після введення карантину вихідного дня .