Головна Новини Суспільство медицина МОЗ розкрив склад вакцини Pfizer
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ розкрив склад вакцини Pfizer

До складу входять близько десятка допоміжних речовин

6 травня 2021, 00:17
Поділіться публікацією:

МОЗ розкрив повний склад вакцини Pfizer-BioNTech, використовуваної для імунізації проти COVID-19. Чинним компонентом є матрична РНК.

МОЗ розкрив склад вакцини Pfizer

Вакцина Pfizer (фото з відкритих джерел)

Крім того, до складу входять близько десятка допоміжних речовин, повідомляють в міністерстві. Вакцина розроблена німецькою компанією BioNTech і американським концерном Pfizer. Вакцина дозволена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

МОЗ розкрив склад вакцини Pfizer - фото 2


Нагадаємо, Україна підписала договір про поставку додаткових 10 млн доз вакцини проти коронавірусної інфекції COVID-19 з американською фармацевтичною компанією Pfizer. Про це повідомляє прес служба Офісу президента. Угоду від імені держави підписав міністр охорони здоров'я України Максим Степанов. Всього до кінця 2021 року Україна повинна отримати 20 млн доз вакцини Pfizer. Перша партія з 500 тис. доз вакцини повинна надійти в нашу країну в травні-червні, 4,5 млн доз — в третьому кварталі (липень-вересень), решта 15 млн доз — в четвертому кварталі цього року. Відзначимо, за даними Міністерства охорони здоров'я, станом на 30 квітня першу дозу вакцини отримали 752 293 українців, дві дози вакцини вже отримали 260 осіб.

Раніше "Коментарі" писали, що Україна візьме кредит на 90 мільйонів доларів. Кошти потрібні для закупівлі препаратів від коронавірусу. Кредитні гроші в рамках спільного проєкту "Екстрене реагування на COVID-19 і вакцинація в Україні" надасть Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР). У повідомленні наголошується, що головна мета проєкту — максимально реалізувати заходи щодо попередження, виявлення та реагування на загрозу, становить пандемія COVID-19 і зміцнити національну систему охорони здоров'я. Таким чином, на кредитні кошти закуплять вакцини на додаток до кількості вакцин, які були гарантовані в рамках партнерства COVAX і GAVI.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини