Люди недооцінюють небезпеку: у ВООЗ зробили нову заяву щодо штаму Омікрон

Голова Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Гебрейсус закликав переосмислити небезпеку штаму коронавірусу "Омікрон"

Глава ВООЗ Тедрос Гебрейсус висловив думку, що людство має перестати ставитись легковажно до небезпеки штаму коронавірусу "Омікрон". Люди самі себе обдурюють, коли заявляють, що головна небезпека штаму "Омікрон" полягає лише у його великій заразності, а в іншому він безпечний. Насправді це велика помилка. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на "ORF.at".

Тедрос Гебрейсус підкреслив, що "Омікрон" справді має дуже велику заразність, але і він нерідко призводить до важкого перебігу хвороби, є навіть зафіксовані летальні випадки. У більшості країн світу легковажно ставляться до нового штаму коронавірусу, вважаючи, що він не може серйозно вплинути на пандемію.

На підтвердження своїх слів глава ВООЗ заявив, що в різних країнах лікарні переповнені хворими, які захворіли саме на новий штам "Омікрон". Тедрос Гебрейсус погодився з тим, що за деякими показниками "Омікрон" справді може бути менш небезпечним, ніж попередні штами. Але говорити про те, що він повністю безпечний і не може призвести до летальних випадків – самовпевнено та небезпечно. Вся справа в тому, що організм кожної людини по-своєму реагує на вірус і, якщо всі люди ставляться несерйозно, це призводить до смертей, яких могло і не бути.

Гебрейсус також поінформував, що після появи штаму "Омікрон" говорити про кінець пандемії точно не доводиться. "Омікрон" з його великою заразністю призведе до появи нових штамів коронавірусу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – інфекціоніст розповів, кому вдасться уникнути зараження штамом "Омікрон" і чи є гарантія, що щеплені люди зможуть уникнути зараження.