Ляшко повідомив, скільки відсотків українців може отримати вакцину від коронавірусу

Нею можна забезпечити максимум 20% населення

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Україна може отримати вакцину від коронавіруса навесні 2021 року, і нею можна забезпечити 20% населення. Про це він розповів на онлайн-зустрічі з Європейською бізнес-асоціацією, повідомляє "НВ".

Ляшко нагадав, що останню стадію випробувань вакцини від коронавіруса почали сім компаній в світі. До кінця року стануть відомі результати досліджень і, можливо, навесні вакцину почнуть поширювати.

"Україна приєдналася до глобальної ініціативи COVAX, було доручення президента, він взяв під контроль забезпеченість України в першу чергу вакцинами проти COVID-19. Ми активно над цим працюємо, є обіцянка, що як мінімум на 20% населення вакцина прийде в рамках концерну COVAX", — сказав він.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що про відкриття кордонів європейськими країнами для українських громадян буде можливим за умови, якщо в Україні 2 тижні поспіль буде реєструватися не більше 480 випадків COVID-19 на добу. Про це на зустрічі з Європейською бізнес асоціацією, яка транслювалася на платформі ZOOM, сказав заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.