Головна Новини Суспільство медицина Лотерея як стимул робити щеплення: яку винагороду планує запровадити Австрія для вакцинованих
commentss НОВИНИ Всі новини

Лотерея як стимул робити щеплення: яку винагороду планує запровадити Австрія для вакцинованих

Австрія вводить лотерею як стимул для вакцини від COVID-19

20 січня 2022, 11:10
Поділіться публікацією:

Уряд Австрії, очолюваний консерваторами, заявив у четвер, 20 січня, що запроваджує національну лотерею, щоб заохочувати людей робити щеплення від коронавірусу, за кілька годин до того, як парламент мав ухвалити законопроект про національний мандат щодо вакцин. Про це повідомляє Reuters.

Лотерея як стимул робити щеплення: яку винагороду планує запровадити Австрія для вакцинованих

Вакцинація - фото з відкритих джерел

Приблизно 72% населення Австрії повністю вакциновані проти COVID-19, що є одним із найнижчих показників у Західній Європі.

Нові щоденні випадки зараження зросли до нового рекорду в середу, 19 січня, оскільки надзвичайно заразний варіант Omicron поширювався далі, але уряд хоче уникнути чергового національного карантину, оскільки країна вийшла з четвертого лише минулого місяця.

"Що виграти в лотереї щеплень? Ваучери!", — заявив канцлер Карл Нехаммер на прес-конференції з лідером опозиційних соціал-демократів Памелою Ренді-Вагнер, з якою вели переговори про цей захід.

Нехаммер сказав, що хоче фінансової винагороди для тих, хто отримує щеплення.

Громадські особи, незалежно від того, були вони вже вакциновані чи ні, отримували квиток за кожне зроблене щеплення – загалом три квитки для тих, кому було проведене повторне щеплення.

Кожен десятий квиток містить подарунковий ваучер на 500 євро ($568), сказав Нехаммер, не вказавши, для чого призначені ваучери.

Пізніше в четвер, 20 січня, нижня палата парламенту має ухвалити законопроект про обов’язковість вакцинації для всіх дорослих в Австрії, початкові штрафи становитимуть 600 євро, а в разі невдалого оскарження штрафу він може збільшитися до 3600 євро.

Австрія стане першою країною Європейського Союзу, яка запровадить мандат щодо вакцинації проти COVID для всіх дорослих, і цей захід набуде чинності 1 лютого.

Як повідомляли раніше "Коментарі", у Греції будуть штрафувати нещеплених пенсіонерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини