Головна Новини Суспільство медицина Лікування коронавірусу: Зеленський підписав закон про продовження застосування експериментальних препаратів
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікування коронавірусу: Зеленський підписав закон про продовження застосування експериментальних препаратів

Згідно із законом, лікувати коронавірус в Україні експериментальними препаратами можна буде до 1 січня 2021 року

25 червня 2020, 21:02 comments1610
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон, згідно з яким, коронавірусну інфекцію COVID-19 в нашій країні зможуть лікувати експериментальними препаратами. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Лікування коронавірусу: Зеленський підписав закон про продовження застосування експериментальних препаратів

Цей закон депутати прийняли під час засідання парламенту 19 червня 2020 року. Згідно з повідомленням, документ повинен забезпечити доступ до ліків для хворих коронавірусом, а також запобігти поширення COVID-19 серед населення нашої країни

Так, законодавство України дозволяє лікувати коронавірус зареєстрованими у нашій країні препаратами, а також зареєстрованими лікарськими засобами, клінічні випробування яких затверджені у встановленому порядку і повинні досліджувати ефективність і безпеку таких ліків.

В Офісі президента відзначають, що медики зможуть використовувати для лікування коронавірусу тільки ті ліки, які вже пройшли певні дослідження щодо їх безпеки і ефективності, а також рекомендовані офіційним органом США, країн-членів ЄС, Великобританії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Китайської Народної Республіки, Держави Ізраїль. Наголошується, що подібні рішення вже прийняли у багатьох країнах світу.

Нагадаємо, в Україні зареєстрували новий рекорд за кількістю нових випадків зараження коронавірусом протягом доби. Так, медики виявили 994 нові випадки захворювання COVID-19.

Раніше "Коментарі" писали, що Міністерство охорони здоров'я внесе зміни в стандарт лікування хворих коронавірусом COVID-19, зокрема, доповнять національний протокол лікування коронавірусної хвороби медичним препаратом "Дексаметазон".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини