Лікар розповів, як розрізнити симптоми застуди та Омікрону

Симптоми штаму "Омікрон" дуже нагадують класичну застуду

Новий штам коронавірусу "Омікрон" вже в Україні. Відтак є велика ймовірність, що незабаром хворих може стати в рази більше. Звідси виникає потреба відрізняти захворювання на коронавірус від застуди, сезон якої в Україні зараз у розпалі. Терапевт і старший викладач Медичної школи Лідса університету Бредфорда у Великій Британії Амір Хан вважає, що симптоми штаму "Омікрон" та застуди, яку зазвичай ми спостерігаємо в зимовий період, дуже схожі, але все ж таки є деякі відмінності, на які варто звернути увагу. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише сайт "Express".

Лікар зазначає, якщо ви відчули першіння в горлі, біль у м'язах – це ще не означає, що у вас сезонний грип. Це може бути сигнал, що ваш організм долає штам "Омікрон". І в даному випадку точно розрізнити захворювання допоможе тест на коронавірус.

Амір Хан зазначає, що людям, які відчувають такі симптоми, потрібно поставитися з усією серйозністю до свого стану здоров'я, тому що вони можуть заразити багатьох оточуючих.

"Ставтеся до цього так, ніби ви "винні доти, доки не буде доведена невинність", – зазначив Хан.

Він додав, якщо говорити простіше, то поки ви не здасте тест на коронавірус, не бажано контактувати з навколишнім світом. Тому, у кого є такі симптоми, як нежить, біль голови і втома в тілі, чхання, першіння в горлі – потрібно швидко вирушати до лікарні, щоб здати ПЛР-тест.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у МОЗ розповіли, як зараз почувається перший заражений в Україні "Омікроном", зазначивши, чи є наслідки хвороби.