Лікар назвав симптоми, з якими під час коронавірусу слід бути уважніше

Лікар Тарас Жиравецький попередив, коли температура та інші симптоми можуть свідчити про небезпечний перебіг коронавірусу

Наявність температури на 7-8 день захворювання на коронавірус може свідчити про бактерійну інфекцію. Про це на своїй сторінці написав український лікар Тарас Жиравецький.

Лікар радить зробити тест, якщо у вас піднялася температура тіла. Важливо, за його словами, рахувати день захворювання від початку температури, а не отримання позитивного тесту.

"Якщо у вас висока температура на 7-8 день захворювання це дуже висока ймовірність приєднання бактерійної інфекції, тому варта здати аналіз крові на црп (CRP – норма С-реактивного білка, - ред.) і прокальцитонін, - йдеться у повідомленні. - Якщо у вас високі показники црп (більше 50) або феритину - чекайте важчого перебігу ковіду".

Лікар зазначає, що вживання антибактерійних препаратів з першого дня захворювання не потрібне та не допоможе.

При падінні сатурації менше показника 92, Жиравецький наголошує на необхідності госпіталізації. Лікар радить придбати або позичити в знайомих пульсоксиметр, щоб прилад був поряд з пацієнтом вдома.

Жиравецький рекомендує тим, хто ще не хворів на коронавірус, утриматися від відпочинку в далеких екзотичних країнах. Лікар каже: "Замість відпочинку можете отримати складний квест на виживання".

Зауважується, що підняття температури після ковіду може свідчити не про повторний ковід, а про запалення легень.

Нагадаємо, вчені виявили зв'язок коронавірусу з низкою хвороб. Так, дослідники виявили, що люди, у яких за останні шість місяців був діагностований коронавірус, більш схильні до розвитку депресії, деменції, психозу та інсульту.

Раніше повідомлялося, що доктор Комаровський розповів, за яких симптомів небезпечно лікувати коронавірус удома.