Кожен четвертий не отримає вакцину до 2022 року - дослідження

Університет Джона Хопкінса повідомляє, що 51% вакцин отримає 14% населення світу

Згідно з дослідженням, опублікованим в British Medical Journal в Великобританії, навіть якщо всі виробники вакцин збільшать свої виробничі потужності, до кінця 2021 року буде вакциновано близько шести мільярдів осіб.

Університет Джонса Хопкінса вивчив попередні замовлення вакцин, які опубліковані виробниками. Вчені прийшли до висновку, що країни замовили 7,48 мільярда доз у 13 виробників, які планується поставити до 15 листопада 2021 року, і цього буде достатньо для вакцинації 3,76 мільярда людей.

51% вакцин для 14% населення світу

Виробники, які фігурують у звіті: AstraZeneca й Оксфордський університет, Novavax, Pfizer і BioNTech, Sanofi й GSK, Johnson & Johnson and Janssen, Moderna, SinoVac і CanSino, Дослідницький інститут Гамалія, CureVac, Medicago, Університет Квінсленда і CSL.

Дослідники виявили, що більш ніж половина (51 відсоток) всіх попередніх замовлень отримані з країн з високим рівнем доходів на одну людину, які складають всього 14 відсотків населення світу.

Канада замовила по 5 доз на людину

Згідно з дослідженням, опублікованим в British Medical Journal, 13 найбільших виробників вакцин у світі будуть "зайняті роботою" в кінці 2021 року, навіть якщо вони будуть виробляти препарати з божевільною швидкістю. Вони зроблять 12 мільярдів доз вакцини для 6 мільярдів осіб. Ця цифра означає, що кожна четверта людина не зможе отримати вакцину від вірусу "корони" до початку 2022 року. І ця статистика не буде підтверджена рівномірно по всіх країнах.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що BioNTech хоче розробити вакцину від "британського" COVID.