Головна Новини Суспільство медицина Коронавірус в Україні: свіжі дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус в Україні: свіжі дані

Епідеміологічна ситуація в Україні погіршується

28 червня 2020, 10:30 comments2325
Поділіться публікацією:

В Україні другий день поспіль кількість нових випадків захворювання перевищує 900 осіб. Так, за минулу добу в країні 917 зареєстровано нових випадків COVID-19. Найбільша кількість хворих зафіксована на заході України — у Львівській, Рівненській та Закарпатській областях. Така інформація міститься на карті Ради національної безпеки і оборони.

Коронавірус в Україні: свіжі дані

Всього з початку пандемії заразилися 42 982 людини. Також за минулу добу померли 19 осіб, а загальне число смертельних випадків становить 1129 осіб. Найбільш зараженими регіонами є Львівська область, у якій вже понад 5000 випадків COVID-19. Київ, станом на 28 червня, на другому місці — 4935 заражених.

В цілому, епідемічна ситуація в Україні за останні тижні погіршується. Останній антирекорд був 26 червня, коли в країні зареєстрували 1109 випадків захворювання.

Як повідомляв портал "Коментарі", миллионы людей можуть померти, якщо в світі почнеться друга хвиля пандемії коронавіруса. Про це заявив офіційний представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

"Коронавірус можна порівняти з іспанським грипом, який вів себе точно так само, як COVID-19. Спалах пішов на спад на початку літа, але знову повернувся у вересні і жовтні, спровокувавши понад 50 млн смертей під час другої хвилі захворювання", – зазначив доктор Раньєрі Гуерра, помічник генерального директора ВООЗ з стратегічним ініціативам в інтерв'ю італійському телеканалу Rai.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини