Коронавірус може не зникнути ніколи - очільник МОЗ

Внаслідок коронавірусу в Україні померло понад 62 тисяч громадян

Очільник українського Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко озвучив невтішний прогноз з приводу коронавірусу, однак, за словами міністра, "ми можемо повернутися до нормального життя". Про це пише УНІАН.

Так, представник Міністерства охорони здоров'я вважає, що COVID-19 може ніколи не зникнути. Чиновник нагадав, що з початку коронавірусної пандемії в Україні минуло 20 місяців, а громадськість цікавить відповідь на одне питання: коли закінчиться пандемія.

"Неприємна новина в тому, що COVID-19 може не зникнути ніколи. Хороша новина - ми можемо повернутися до нормального життя з циркуляцією вірусу між нами", - сказав Ляшко.

Міністр охорони здоров'я додав, що внаслідок коронавірусу в Україні померло понад 62 тисяч громадян. Ляшко порівняв таку кількість з населенням Борисполя і Первомайська.

Крім того, чиновник зазначив, що зараз більшість громадян бояться бути відповідальними як себе, так і за своїх близьких і шукають легких шляхів, що дозволяють обійти карантинні заходи. Це, своєю чергою, призводить до попиту на підроблені документи, а також "підживлює антивакцинальний рух".

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" повідомлялося, що за минулу добу, 21 жовтня, в Україні виявили рекордну кількість хворих на коронавірус - 23 785. Попередній рекорд зафіксували в країні за добу 20 жовтня - 22 415 кейсів зараження. Крім того, за минулу добу від коронавірусу померло 614 громадян, що також є рекордом у країні. Максимальну кількість летальних випадків серед українців зафіксували 20 жовтня - 546.