Головна Новини Суспільство медицина Як пов'язані коронавірус і денний сон — лікар Голубовська
commentss НОВИНИ Всі новини

Як пов'язані коронавірус і денний сон — лікар Голубовська

Люди, які збільшили тривалість повноцінного сну, менше хворіють COVID-19

15 квітня 2021, 17:06 comments1170
Поділіться публікацією:

У світі, як і раніше, спостерігається значне збільшення кількості коронавірусних хворих. За словами відомого лікаря-інфекціоніста Ольги Голубовської, нещодавно стало відомо, що шанс підхопити ковід значно зменшується у людей, які більше сплять.

Як пов'язані коронавірус і денний сон — лікар Голубовська

Ольга Голубовська. Фото: РБК-Україна

До такого висновку фахівець дійшла після участі в Євразійському конгресі, на якому розглядали різні постковідні розлади. Зв'язок денного і нічного відпочинку із коронавірусом детально пояснював доктор медичних наук, українець Олег Чабан.

Цитуючи виступ професора, Ольга Голубовська стверджує, що люди, які почали спати вночі на годину довше, підхоплюють коронавірус на 12% рідше. Зменшуються шанси захворіти й у тих, хто вважає за краще спати вдень, на 6%.

Рішення проводити час саме так знижує кількість соціальних контактів, а також дозволяє мозку відпочити та привести думки до ладу. На переконання Голубовської, до рекомендацій щодо збільшення тривалості сну слід прислухатися. Це пов'язано із загальним стресом, який люди переживають на карантині.

Посилаючись на виступ Чабана, Ольга Голубовська каже, що у багатьох людей, які пробули на самоізоляції понад 10 днів, часто діагностуються різні розлади поведінки. Такі особи замикаються в собі, демонструють підвищену недовіру тощо.

Можуть розвинутися і різні залежності, в тому числі й шкідливі, наприклад, зловживання алкоголем. Подібна поведінка фіксувалася навіть у медичних працівників після великої епідемії пневмонії на початку 2000-х років. Ймовірно, до таких же наслідків ковідної пандемії варто готуватися і нинішньому поколінню.

Зазначимо, що Олег Чабан є відомим українським вченим у сфері психіатрії. Він є автором кількох підручників, два з яких стосуються медичної психології, співпрацював із медичними науковими журналами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли ймовірну причину повторного зараження COVID-19.

Також на порталі ви можете ознайомитися зі списком продуктів, які можуть знизити захист організму від коронавірусної хвороби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини