Головна Новини Суспільство медицина Хто перший отримає вакцину проти коронавірусу: плани ВООЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто перший отримає вакцину проти коронавірусу: плани ВООЗ

У ВООЗ розповіли, коли і скільки доз вакцин проти коронавірусу планують отримати, а також кого забезпечать ними в першу чергу

18 червня 2020, 19:11 comments3073
Поділіться публікацією:

Всесвітня організація охорони здоров'я сподівається на сотні мільйонів доз вакцини проти коронавірусу в цьому році, а ще 2 мільярди – до кінця 2021 року. Про це повідомляє The New York Times.

Хто перший отримає вакцину проти коронавірусу: плани ВООЗ

Як заявив головний вчений Сум'я Свамінатан, зараз ВООЗ розробляє плани, які допоможуть вирішити, хто повинен отримати перші дози вакцин. Повідомляється, що в пріоритеті будуть ті, хто працює на фронті боротьби з епідемією, приміром, медики, а також люди з групи ризику внаслідок віку або іншого захворювання. У список ще потрапили ті, хто працює або мешкає в місцях з високим ступенем передачі інфекції, мова йде про в'язниці і будинки для людей похилого віку.

"Розробка вакцин — це складна справа, навколо якої існує велика невизначеність, — заявив Свамінатан. — Добре, що у нас є багато потенційних вакцин і платформ, тому, навіть якщо перша з них вийде з ладу, або друга спроба не увінчається успіхом, ми не повинні втрачати надію і ні в якому разі здаватися".

Зазначимо, що близько 10 потенційних вакцин зараз проходять випробування. Деякі країни вже почали укладати угоди з фармацевтичними компаніями на замовлення вакцин.

Раніше повідомлялося, що в ЄС уклали перший контракт на закупівлю вакцини проти коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини