Головний санлікар розповів, коли ковідна хвиля покине Україну

Згідно з прогнозами, до початку новорічних свят Україна може вийти з ковідної хвилі

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що до початку сезону зимових свят хвиля коронавірусу може залишити Україну. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"До Нового року хвиля вже має вийти за територію України. За прогнозами, які ми використовуємо, пікові показники захворюваності та госпіталізації припадають на середину листопада. Ми зараз майже перейшли пік цих показників" - наголосив Ігор Кузін.

За словами санлікаря, кінець грудня буде епідемічно спокійнішим, ніж листопад.

Області, які зараз перебувають у червоній зоні карантину, у грудні виходитимуть з неї. Таким чином, до Нового року коронавірус має вийти за межі держави.

Також Ігор Кузін зазначив, що МОЗ спільно із зимовими курортами розробляє особливості та тактику роботи у період свят. Також ведуться дискусії щодо дотримання відповідних протиковідних вимог.

"Ми вже почали говорити із зимовими курортами про режим – яким чином тут забезпечити дотримання вимог протиепідемічного законодавства. Спільна позиція полягає в тому, що забезпечити контроль за сертифікатами про вакцинацію або ПЛР-тестами на витягах складно, тому курорти пропонують певну верифікацію на пункті в'їзду, наприклад, на вході до готелю чи пункту прокату спортивного спорядження", – додав головний санлікар.

Чиновник також доповнив, що зимові курорти мають бути безпечними для вакцинованих людей і без перешкод.

За даними медиків, минулої доби, 25 листопада, в Україні зафіксовано 15 936 нових лабораторно-підтверджених випадків коронавірусної хвороби. З них у дітей – 1394. Летальних наслідків – 608.

Нагадаємо, що раніше портал "Коментарі" поінформував про те, який ефективний засіб боротьби з коронавірусом знайшли вчені.