Головний санлікар Ляшко підчепив коронавірус після вакцинації — подробиці

Сам посадовець «зради» у своїй хворобі не вбачає

Сьогодні, 15 березня, про діагностований у себе коронавірус повідомив головний санлікар України Віктор Ляшко. Хвороба не обійшла його стороною навіть попри попереднє вакцинування індійським препаратом Covishield. При цьому сам представник МОЗ значної проблеми у ситуації не вбачає.

Як пояснює Ляшко, найбільша стійкість імунітету до COVID-19 після вакцинації проявляється як мінімум на 22 день. 76-відсоткову ефективність препарат проявляє саме із цього часу і до закінчення 90-добового періоду після введення першої дози.

"У мене був лише 13 день після щеплення, коли з’явилися симптоми, тому зрада відміняється", — стверджує головний санітарний лікар держави.

За його словами, у цей період вакцина від коронавірусу лише почала формувати імунітет проти хвороби, не встигнувши виробити достатню кількістю антитіл.

При цьому Ляшко переконаний, що хворобу перенесе досить швидко і без додаткових складнощів, що дозволить йому повернутися до виконання безпосередніх посадових обов’язків. Поки ж санлікар перебуває на лікарняному та закликає українців вчасно звертатися за медичною допомогою у разі необхідності.

Допис Віктор Ляшко завершив постскриптумом, у якому навіть пожартував, що звістка про його хворобу дозволить розбавити новинний контент, сповнений фактажем про нардепа Олександра Дубінського.

І якщо навіть сам посадовець згадав цю тему, "Коментарі" нагадують, що розповідали — відсьогодні нардеп Дубінський офіційно не є членом партії "Слуга народу". У нашому матеріалі можна детальніше дізнатися, який подальший розвиток політичних подій прогнозують експерти.

Також на порталі вдасться ознайомитися зі списком правил, яким людина має обов’язково слідувати після вакцинації від коронавірусу.