Чи можна одночасно заразитися двома штамами коронавірусу

Вірусолог Максим Скулачев розповів, чи може людина одночасно захворіти на два штами коронавірусної інфекції

Коронавірус продовжує мутувати й швидко поширюватися по всьому світу. Нещодавно вчені розповіли про новий штам захворювання під назвою "Омікрон". Але чи може людина захворіти на два варіанти COVID -19 одночасно?

Вірусолог Максим Скулачев зазначив, що така ймовірність дуже низька, у людини мають бути серйозні проблеми з імунною системою. На цей час не зареєстровані випадки захворювання одночасно штамами "Дельта" й "Омікрон". Але при цьому лікар не виключив ймовірністі того, що люди, які перехворіли на "Дельту", не зможуть заразитися "Омікроном". Він зазначив, що частина мутацій "Дельти" вже є у новому штамі коронавірусу.

Вірусолог Олександр Семенов, як передає ТАСС, також вважає, що шанс заразитися відразу двома варіантами коронавірусної інфекції є досить низьким, оскільки певні мутації по-різному впливають на організм пацієнта.

Нагадаємо, у Всесвітній організації охорони здоров'я розповіли, як урятувати світ від появи нових штамів коронавірусу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що голова Південноафриканської медичної асоціації доктор Анжелік Кутзі назвала перші симптоми, які виникають у хворих на штам Omicron. Поки що йдеться про три симптоми Omicron Covid, які відрізняються від симптомів, викликаних іншими штамами. Серед них втома, біль у тілі та головний біль.

Читайте також, міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко наголосив, що нова хвиля коронавірусної інфекції очікується у лютому-березні 2022 року. Але це лише попередні прогнози, оскільки мутація вірусу може змінити перебіг подій.